В статия от бр. 10 на Кариери се твърдят неверни неща, които освен това са вписани в контекст, който е общоприложим.
В България няма правила, обучителните фирми се възползват от това и отговорните държавни институции ще направят проверки …

Примерът ми е повече от достатъчен, за да обрисува едно неприятно явление – Капитал става по-разчупен като визия и безспорно лидер като информационна мощ и в това време специализираните издания на Икономедия, каквото е и Кариери губят непрекъснато от експертността и задълбочеността си. Преди 3 години Кариери бяха лидер в областта си, създаваха тенденции и новини, днес няколко журналиста там си чешат езиците и не съм далеч от мисълта… изпълняват поръчки.

Последно, автор на цитираната статия е Боряна Пенева, с която преди 1 година влязох в задочен спор за друга нейна изпълнена с фактологични неточности и субективно отношение статия за кариерните центрове в СУ.

И наистина за последно – Галя Прокопиева не отговаря на два пъти пуснат в рамките на 48 часа мейл, който обяснява защо статията от последния брой е тенденциозна. Без отговор.

2 Thoughts to “Лош пример от “Капитал””

 1. Добри, съжалявам, че статията ви е разочаровала. Може да прочетете ключовите моменти от официалната позиция на главния ни редактор тук http://www.karieri.bg/karieri/suveti/871897_obrazovatelen_balon/#comments.

  По повод заключението за развитието на Кариери – колкото и да ни натъжава, взимаме го съвсем сериозно и очакваме конкретни предложения какво бихте искал да четете при нас. Ще се радваме да останете наш читател и да продължите да ни давате обратна връзка.

 2. Дени,
  Въпросът не е в това дали сте отговорили на писмото на Николай, нито защо Боряна е написала статията. За мен беше важно да разбера дали държите на името си, дали проверявате информацията, която публикувате, дали се отнасяте не само журналистически, но и професионално (според специализацията на изданието си!)?
  За мен отговорът е не! Не ме топли писмо на Галя Прокопиева, в което тя застава на страната на редакцията си – естествено е, корпоративната етика го изисква – очаквах да има санкция спрямо Боряна – да напише извинение/опровержение/продължение. Самата журналистка се държи като победител в несъществуващ двубой – познавам няколко от обучителите в “колежа” и всички са сериозни специалисти в областта си, които няма да се “вържат” на акъла на един нагъл печалбар..
  Надявам се, че в бъдеще ще мога да разчитам на името и позицията на вашата медия, а не на куп анонимни форумци, които оплюха Боряна Пенева и се наложи да се намесите вие!

  С уважение,
  Добри

Leave a Comment