Еми не мога да се сдържа и да не пиша за скандалните разкрития във ФЖМК на СУ по повод скритата камера в “Господари на ефира”. Пълна информация в СУ Блог и Наблюдател.
От опита си в Софийския знам, че подобни неща се потулват много сериозно и обикновено не се разрешават справедливо. Не знам кой крив, кой прав, но евала на момичето за самообладанието.
Според мен този случай още веднъж показва грубата разлика в поколенията – младата натракана студентка, която не се спира пред нищо и е информирана за правата си и дъртия “даскал”, който е готов на всичко, за да наниже още една ..-стотин и някоя студентка в кариерата си….
Чувал съм отвратителни неща, а със съжаление съм изслушвал разкази на познати, които преди да познавам са имали подобна случка – или излизаш няколко пъти с мен, или нищо не се случва… А знаете ли, че едно време е имало толкова повече затруднения и без някаква оценка са можели да те изключат като едното нищо…. и като “му кацнеш” какво става – затваряш очи и броиш, докато свърши. Нямам думи, ебаси ориенталщината!

Ново  [16:36]: По форуми и блогове се обсъжда цялата тази работа… Искам да споделя още нещо – сексуалното насилие започва, когато някому се наложи да се съобразява с нечие подтикващо към участие в сексуален акт, а не когато сексуалния акт приключи. Полицията и докторите констатират престъпление в резултат на изследване на секрети и рани, но самото престъпление и нарушаването на моралните норми започва от момента на предлагане и ангажиране в подобна комуникация. Преподавателят е виновен по много причини – позицията му изисква да не се държи така, държи се унизително с младо момиче, уронва морала на институцията употребявайки алкохол в работно време… Мисля, че няма нужда от коментар.
Потресе ме и още нещо, в България  има хора – мъже и жени, които едва ли не твърдят, че начина на обличане или поведението на някого обуславя отношение към него – т.е. ако момичето е с пола тип, коланче, а гърдите и са в по-голямата си част навън, мъжете не носят отговорност за действията си.. Пак ще повторя – ЕБАСИ ОРИЕНТАЛЩИНАТА!!! В Иран така е започнала революцията на религиозните фундаменталисти – забранили са на момичетата западното облекло, щото им ставало на мъжете – ми те ръце нямат ли?!?

2 Thoughts to “Sex Crime”

 1. Съгласен съм, че този преподавател е постъпил неморално и трябва да си понесе последствията.
  Предизивикателното облекло не е оправдание. Всеки носи отговорност за действията си. Ако са ти толкова слаби ангелите, че не можеш да устискаш- лошо за теб.
  Но не съм съгласен, че облеклото не говори за човека. Предизвикателното облекло тип “хищник” е един вид манифест и поведение.
  Може би вина за него носим и ние, но това не означава жените да се обезценяват сами. Наложило се е мнението, че когато всичко е на показ- е котираш повече, по- харесвана си и по- желана, което не е точно така. Понякога ми се повръща от сипещата се наоколо женска плът.
  Добри,
  абе ти малко лицемериш, брат.
  Едно време, като си говорихме за такива мацки, ти също нямаше много високо мнение за тях. Май си забравил.

 2. За всичко горе си прав, Яворе!
  Освен, че лицемеря 😉 Логиката ми е, че не съм съгласен в обществото ни да се насаждат стереотипи и етикети за видове хора и те да се следват.
  Снимало момичето, плямпал пича и така. Какъв е той и каква е тя не ме интересува. Ако се зачетеш из форума на СУ или по разни медии ще видиш, че историята е стара, потулена е и сега Илчев го е уволнил (на 06.12). Има и друга страна – каката това лято е била на Work and Travel – след този случай те са забранени от новия Ректор, докато студентите спорят тя облича ли се като проститутка или е пич….
  Това ме дразни повече от външния вид и поведението на хората…
  Ти цял пост ме накара да напиша. Аре!

Leave a Comment