“Един чех в България” или защо не го пуснахме?!

Отратен съм от реакцията на община Пловдив – кмета и няколко съветници, които са вдигнали цялата пловдивска общественост и са провалили културно събитие, заради единия .. “образ на България”.
Няма да се уморя да повтарям, че образът на България сме самите ние. Нашето отношение към нас самите, към заобикалящия ни свят, към всичко около нас и възприятието ни към него.
Уважавам позицията на Давид Черни, не защото одобрявам изразните му средства, а защото му стиска да предизвика всички държави в ЕС, с всичките им комплекси, всичко добре заровено под музейното лустро, красивите места, многото излъскани постижения и неща “с които да се гордеем”.
Аз се гордея със страната си и ме е срам от пишман-управници като въпросния Славчо.. Като започне да събира пари за сметките за ток на Столипиново, тогава няма да е сплескан, като сложи табели на английски в стария град, като напише на амфитеатъра, къв аджеба е този камънак там и що трябва да си викаме: “уаааау” като го видим..
Всеки може да е пич, като си го вади вдигнат, ама не всеки може да се гордее с това, че когато не му е вдигнат, има за какво да го уважават.. Друго, освен големия, дето те “плеска по челото” .. Нямам повече думи и тъй като смятам, че из интернет няма да пуснат отговора на Черни на български, а скоро ще го махнат оттам, където го намерих, ето:

Уважаеми Господин Кмете,

със съжаление научих, че вестта за моето посещение Ви е наскърбила и Вие сте ме обявили за персона нон грата в управлявания от Вас град. Искрено се надявам, че пловдивчани са достигнали до такава степен на безпроблемно съществуване и живеят така хармонично и охолно, че единственият проблем в живота им е черният парцал, който съм сложил в багажа си.

Всъщност аз идвам в Пловдив, за да внеса яснота в така коментирания казус. И да дам някои предложения, които ще ни помогнат да преодолеем недоразуменията.

Очевидно това, което вие нарекохте „турски кенеф” е наскърбило Вашите патриотични чувства. Не съм имал точно такава цел, но вече е късно да обяснявам какво съм искал да кажа. По-важното е как да излезем от тази ситуация.

Имам чувството, че Вас и Вашите съграждани е обидило най-вече изображението на дупката в тоалетната, която при повече фантазии може да се свърже с т.н.анално отверстие. Несъмнено това отверстие и дупката на тоалетната са свързани в една система. За съжаление, късно се усетих, че в страни, където доминира символно истинската мъжественост, дупката като ентропичен елемент обижда гражданите. Затова имам едно предложение.

Открих в Интернет един интересен пловдивски паметник – това, което пловдивчани наричат „Рендето”. Разсъждавайки защо с Ваше съгласие е вдигнато „Рендето”, а сте против „Дупката” и „Парцала”, стигнах до извода, че обяснението е във фалическата същност на пластиката издигната на Вашата улица. Готов съм, ако ми я предоставите, да я демонтирам, пренеса до Брюксел за моя сметка и да я издигна отново на територията на Европарламента. Така европейците ще се досетят, че истинският символ на Българщината трябва за стърчи нагоре – като устремен към небето здрав пенис.

Ако на някой не му е ясно, ще закача най-отгоре и Вашия трибагреник.Какъв по-добър символ на Вашата красива страна от един корав пенис или както разбрах, че му викате „хуй”. Единственото, което ще си позволя да направя от естетическа гледна точка, е малко да го сплесна.

С уважение : Давид Черни

ПП С радост виждам, че почти година и половина по-късно текста не е махнат 🙂