Не съм вярвал, че може да се случи, не съм си мислел, докъде се стига при утвърждаването на идентичности… От друга страна си мисля, че поне за нас напълно важи правилото – цветничко-приемливо. Не знам дали са дали достатъчно на социолозите тази година, за да ни споделят доколко сме евро-песимисти или евро-оптимисти в първата година от членството, но следвайки примера на Вуте, според мен като ни дадат по една соц-иална мишка, USB, еко-пътека и още няколко цветни соц и несоц-неща е по-скоро възможно да сме неутрални 🙂 По нашенски, без ясно мнение и трудно споделящи общностна визия.

Ето и соц-иалната мишка (тя е с USB-вход):

соц-мишкасоц-мишка 2

Опитвам да пестя спомените от едно време с моливниците с Ленин и другите соц-мърчандайзинг неща, ама не мога! Айде няма да задълбавам. Имал Европейския социален фонд кинти за мишка с восък, знаменце на ЕС и надпис с чешкия им сайт и дал.
Не се заяждам, дори напротив, за разлика от нас, братята чехи ползват кинтите за страхотни неща – кариерни центрове в университетите, програми за обмен на студенти, докторанти и млади учени, програми за подпомагане на фирмите да обучават млади кадри, средства за извършване на услуги по кариерно ориентиране. Разбиват – сега вече нямат безработни и с излишните пари измислят нови и по-интересни програми за работещите и учещи млади хора.
Май искам да съм чех, ама надали само това помага….

Leave a Comment