Социална мишка или евро-мърчандайзинг

Не съм вярвал, че може да се случи, не съм си мислел, докъде се стига при утвърждаването на идентичности… От друга страна си мисля, че поне за нас напълно важи правилото – цветничко-приемливо. Не знам дали са дали достатъчно на социолозите тази година, за да ни споделят доколко сме евро-песимисти или евро-оптимисти в първата година от членството, но следвайки примера на Вуте, според мен като ни дадат по една соц-иална мишка, USB, еко-пътека и още няколко цветни соц и несоц-неща е по-скоро възможно да сме неутрални 🙂 По нашенски, без ясно мнение и трудно споделящи общностна визия.

Ето и соц-иалната мишка (тя е с USB-вход):

соц-мишкасоц-мишка 2

Опитвам да пестя спомените от едно време с моливниците с Ленин и другите соц-мърчандайзинг неща, ама не мога! Айде няма да задълбавам. Имал Европейския социален фонд кинти за мишка с восък, знаменце на ЕС и надпис с чешкия им сайт и дал.
Не се заяждам, дори напротив, за разлика от нас, братята чехи ползват кинтите за страхотни неща – кариерни центрове в университетите, програми за обмен на студенти, докторанти и млади учени, програми за подпомагане на фирмите да обучават млади кадри, средства за извършване на услуги по кариерно ориентиране. Разбиват – сега вече нямат безработни и с излишните пари измислят нови и по-интересни програми за работещите и учещи млади хора.
Май искам да съм чех, ама надали само това помага….