Вашите милиони чакат в нашата банка в Лондон, ние сме от Нигерия..

Миналото лято (2008) ми звъняха нигерийци, които бяха намерили некви милиони за мен.
Тук има пример
как минават напред технологично и Гугъл им превежда измишльотините. Много е интересно как реагират на твой отговор без значение дали е положителен или отрицателен. Надолу в коментарите в статията в Капитал има и второ писмо (отговор). Ето и организацията, която се бори с това явление, наречено СКАМ.
Аз няма да забравя телефонните им обаждания на силно развален английски с много френски акцент. Казва сложното си име – доктор еди кой си (винаги е доктор или професор) и казва, че ти е пратил мейл и трябва да му отговориш спешно. Ако питаш за какво е мейла започва да се запъва и повтаря, че имаш мейл. Ако не се вържеш започват да звънят някакви “по-светнати”, които знаят английски и започват да ти обясняват колко е важно. Тогава аз вкарах моята “лична асистентка” в играта, тя беше много нагла, вдигаше телефона и започваше да ги разпитва, казваше им, че съм в среща и задаваше въпроси, кои са, откъде ми имат телефона и така.. Накрая се оказа, че от посолството ни в Лондон ме познават и са ме препоръчали 🙂 Абе, забава!!!
Има и интересни нюанси – те звънят понякога от чуждестранен номер, а понякога от Мтел номера, които са доста странни – 0887/712345 или 0889/891234, повечето са с числа, които са в редица. Звънях и в Мтел тогава, те казаха, че могат да проверят тези номера и наистина се обадиха и казаха, че са на Прима карти, които обаче не са продадени и тези номера се взимат като автоматични, които системата дава при разговори VoIP.. Абе лудница, толкова неща научих тогава. Най-неприятно беше, когато звъняха през нощта и никога не звънят от първия път – звъни се веднъж и изключва, след което ти звъни втори път, различен номер.
Enjoy и ако тръгнат да се ебават с вас, намерете кой да им вдига.. Доста е забавно!

ПП Всичко започна, след като разчиствах кутията си и написах отговор на подобен мейл с Re: и съдържание REMOVE!
Нямаше подпис, нямаше нищо, според мен бяха получили мобилния ми телефон от регистрара на домейна ми. Поне така си мисля логически.