Заформи се интересна тема в блоговете тези дни. eenk започна, като описа джаджите си в един просторен пост. Различни хора (линкнати на блога му) описаха своите също.
Впоследствие ivgin написа нещо. Той пише рядко, но за сметка на това винаги “в целта”.
От цялата работа за мен остана въпросът каква е практическата употреба на информация от типа – кой откъде си е купил кожената чантичка за компютър или като тича какво му се поти на ръката, пък било то и хронометър, който ти следи пулса и алармира, когато се забавиш.. Всъщност мен това не ме интересува. Полезно е да знаем кой от какво е доволен и от какво не, като джаджи, софтуер и т.н., но в последно време станахме като седянка, на този не му работел не знам си кой модел, не знам какво си, пък другия не можел да си купи предплатени минути от нещо.
Всъщност каквото и да напиша няма да се приеме позитивно, защото ако кажа, че блоговете са нещо лично, едни ще кажат, ми заключете си ги, ексхибиционисти такива. Ако тезата бъде, че сме “светнатите” членове на гражданското общество други ще скочат и ще ни напсуват – какво гражданско общество, “котенца сте вие”. Няма оправия.

2 Thoughts to “Консумация или потребление?”

  1. ping

    В такива времена живеем 🙂 Поводите за истинска гордост са все по-малко и се налага да си фабрикуваме нови, а те стават все по-смехотворни… Много интересен блог, чак сега стигнах до него.

  2. Благодаря 😉 Дали ползвам USB-вибратор към Мак-а ми или Макс-фон в колата (или закачен на спийдометъра на колелото ми) си е моя работа. Аз и затова се опитвам да споделям само положителен или обратно опит. Това с такъмите ми звучи като нещо недоизбито – аре, всеки си има блог, да си пише, ама те почнаха и по вестници и списания да го правят – което ме отказва от съответните медии, ама аз какво съм им виновен на редакторите?

Leave a Comment