Консумация или потребление?

Заформи се интересна тема в блоговете тези дни. eenk започна, като описа джаджите си в един просторен пост. Различни хора (линкнати на блога му) описаха своите също.
Впоследствие ivgin написа нещо. Той пише рядко, но за сметка на това винаги “в целта”.
От цялата работа за мен остана въпросът каква е практическата употреба на информация от типа – кой откъде си е купил кожената чантичка за компютър или като тича какво му се поти на ръката, пък било то и хронометър, който ти следи пулса и алармира, когато се забавиш.. Всъщност мен това не ме интересува. Полезно е да знаем кой от какво е доволен и от какво не, като джаджи, софтуер и т.н., но в последно време станахме като седянка, на този не му работел не знам си кой модел, не знам какво си, пък другия не можел да си купи предплатени минути от нещо.
Всъщност каквото и да напиша няма да се приеме позитивно, защото ако кажа, че блоговете са нещо лично, едни ще кажат, ми заключете си ги, ексхибиционисти такива. Ако тезата бъде, че сме “светнатите” членове на гражданското общество други ще скочат и ще ни напсуват – какво гражданско общество, “котенца сте вие”. Няма оправия.