hi5 и лошите практики на социалните мрежи

Една статия от днес ме подсети нещо – участието ми в най-различни мрежи и сайтове.. (ей така на прима виста се сещам за hi5, facebook, linkedin, plaxo etc., etc…)
Вчера с учудване разбрах, че един приятел е получавал съобщения по мейл от моя профил в hi5 поне три пъти.. Нямам думи, аз не съм добавял никого там, а само съм цъкал ОК на покани от други мои приятели. Явно зарибявката е такава – който кликне праща и на останалите. Разцъках сайта и не намерих никъде услуга за отказ от изпращане на подобни покани.
Сега заявявам, че от днес закривам моя акаунт в hi5 и се надявам никой да не се обиди ако не приема негова покана за включване. Тази мрежа вече не съществува за мен.
Преди 2 години имах подобна случка с linkedin, но те доста дръпнаха и за момента е най-добрата ми “професионална” мрежа за контакти.
Към plaxo имам смесени чувства – полезно е, защото повечето ми контакти от мейла имат профил там, но и тя започва да ме дразни, защото се наложи да изключа напълно информирането по мейл за всякакви глупости – вкл. и публикациите в блоговете на моите приятели.
От днес без hi5, останалите ще ги следя изкъсо 😉