Една статия от днес ме подсети нещо – участието ми в най-различни мрежи и сайтове.. (ей така на прима виста се сещам за hi5, facebook, linkedin, plaxo etc., etc…)
Вчера с учудване разбрах, че един приятел е получавал съобщения по мейл от моя профил в hi5 поне три пъти.. Нямам думи, аз не съм добавял никого там, а само съм цъкал ОК на покани от други мои приятели. Явно зарибявката е такава – който кликне праща и на останалите. Разцъках сайта и не намерих никъде услуга за отказ от изпращане на подобни покани.
Сега заявявам, че от днес закривам моя акаунт в hi5 и се надявам никой да не се обиди ако не приема негова покана за включване. Тази мрежа вече не съществува за мен.
Преди 2 години имах подобна случка с linkedin, но те доста дръпнаха и за момента е най-добрата ми “професионална” мрежа за контакти.
Към plaxo имам смесени чувства – полезно е, защото повечето ми контакти от мейла имат профил там, но и тя започва да ме дразни, защото се наложи да изключа напълно информирането по мейл за всякакви глупости – вкл. и публикациите в блоговете на моите приятели.
От днес без hi5, останалите ще ги следя изкъсо 😉

6 Thoughts to “hi5 и лошите практики на социалните мрежи”

 1. Alex

  hi5 sucks!
  Направих си профил там, когато бях 10 клас и социалните мрежи още не бяха толкова масови. Появяваха се доста бъгове, включително и това с получаването на непоискани електронни съобщения. Та се отказах още тогава… 🙂
  Сега като се замисля, дори мога да кажа в нарушение на коя Директива го разпращат тоя спам! (devil)

 2. boykab

  невероятно, но факт: от 2 месеца се опитвам да използвам “изтрий акаунта ми” на Hi5 без успех. Непрекъснато ми обясняват, че паролата и мейлът не съвпадат, а за влизане – влизам. Пълна досада е тази уж социална среда, да не говорим, че в списъка ми стърчат хора, които не съм оторизирала! Не е от мое блеене, защото имам добър опит с LinkedIn и с Facebook. Общото ми сравнение е, че среда, която не те пуска да си отидеш, не е социална, а друга…

 3. boykab

  моля ти се, дай акъл ак да изляза – двайсет пъти си сменям паролата, само за да я признае и да ме пусне да си ходя!!!

 4. не помня как стана, беше трудно – има някакъв линк, от който в профил, отиваш на смяна на парола и оттам можеш да се отпишеш – два пъти ме връща, като ми праща разни майли да се логна отново, което ти възстановява акаунта, на тези мейли отдолу кликаш, че не искаш да ги получаваш.
  сложна работа, най-много ме ядоса, че праща мейли от мен, без аз да знам и никъде не пише, че напр, на 12 ноември е канил 100 души от мое име… мейли си хвърчат, за запис няма.

Leave a Comment