“Най-доброто за един мъж” ?!

Откакто се помня използвам ножчета и аксесоари за бръснене Жилет. В България рядко в масовите магазини, вериги, аптеки се продават алтернативи. Използвал съм и най-обикновените Бик, но това само веднъж и освен бръснене си причиних махане на епидермис.
Преди седмица спешно ми се наложи да си закупя нещо за бръснене и аз използвах промоция на продажба на дезодорант с подарък самобръсначка Wilkinson. Само съм чувал, че те са много добри, но не бях използвал такива досега. Те се различават от Жилет с неподвижни, но много здрави ножчета и едно приспособление над главата на самобръсначката, което се натиска и вади всичко заседнало между ножчетата.
Замислих се за маркетинга на Жилет, те и без това вадят по няколко нови модела на година и всъщност, ако не присъстват на всички места, където нещо се продава, няма как да запазят пазарен дял. Минах през повечето им самобръсначки със сменящи се ножчета, докато в един момент просто не започнах да си купувам еднодневки – по-евтино, по-качествено и по-бързо. Свиква се и единственото неудобство е последното бръснене, преди да го изхвърлиш, когато има елемент на дране и кървене.
Винаги гладкото бръснене на Жилет е далеч по-гладко с Уилкинсън, с много по-малко усилия и кървене. Лентичката с алое е наистина лентичка и не приключва при първото бръснене – като цяло съм много доволен. Остава загадка как се купуват тези самобръсначки, оказа се, че в търговската мрежа ги няма, а моето било някаква случайна промоция. Като поразгледах форумите разбрах, че много хора се питат същото.
Явно сега е момента, някой да получи права от UK и да започне да ги внася, за да направи пазарен дял, защото пазарът има нужда, особено след последните изцепки на Жилет с лампички, батерии и други “екстри”, които скоро ще създадат нужда от специален курс-квалификация по бръснене. В такива моменти се сещам за металната сглобяема бръсначка и полски ножчета на дядо ми, която функционира от началото на 50-те, та до ден днешен 😉