ДАНС with me!

Днес сутринта (24.07.2008) в някой от сутрешните блокове чух шокиращата новина, че Златимир някакъв си, “познат също” като Златко Баретата в седем сутринта е посетен от “служители” на ДАНС, които са го “поканили” да се присъедини към тях, за да проведе разговор в поделение на службата.
Започнаха да се обсъждат версии, някой дори намери адвоката му и се започна едно гадаене защо е повикан, поканен ли е бил или изнесен, за какъв разговор – разпит или приятелски и т.н.

На мен тази акция от сутринта ми заговори само за едно – днес има доклад за напредъка на България от ЕК, внася се вот на недоверие от опозицията (така и не разбрах коя опозиция – хем обединена, хем не) и канят на разговор Златко Баретата.
Постепенно започнах да си мисля, че в тази работа има прекалено много случайности и в крайна сметка, в пет следобед, след суматохата от доклада и речи на този и онзи, разбрах, че младежа са го пуснали по обяд от задушевния разговор. Не знам дали някой ще разбере, не ме и интересува, но си представих как излиза в 8:10 и хладнокръвен килър го застрелва на завоя на Ректората напр. след което, освен Доклада, новина става и публично застреляния еди-кой си, сочен за еди-какъв си, имащ следните прякори, за който се предполага, че е близък с тези и онези министри…..
Дано вътрешния министър да е разполагал с оперативна информация и затова да са го “прибрали” на сутрешно кафе този младеж.

Всичко това е само утопия и може никога да не се е случвало.  #ДАНСwithme 2013