Аз и facebook

От известно време се опитвам да охарактеризирам престоя си в Интернет и да осмисля какво и как правя. Освен задължителната поща, календар, reader и немалък брой сайтове, които следя заради работата си в мен изникна въпроса защо имам такъв огромен профил във Facebook, а блога ми стои празен?
Със задна дата ще започна да качвам свои бележки (notes), които съм сложил там – не знам, може би поради бързане или от мързел да седна и напиша нещо съдържателно. Идеята ми се породи един ден, когато реших да трия всичко, което мога да характеризирам като преходно от профила ми и ако не остане много да изтрия и самия него.
Спокойно, няма да издам книги за престоя си във Фейсбук, като него и него.

Започвам с бележките от 2011 г., те са само три. Четвъртата съдържа вицове за Бойко Борисов, но това се надявам да е преходно…

Геноцид, Османска империя и едни българи
Thursday, 10 March 2011

“Патриотизмът не е партийна субсидия и не е хонорарна каса, не е предизборна кампания, още по-малко професия. Никой не отрича за безкрайните страдания на българите през това време. Никой не отрича геройските усилия, саможертви, мъченичества, но това ли е работа сега на българския парламент. Какво ще постигнем с това? Това ще бъде изява на един газиран национализъм, който няма нищо общо с патриотизма. Не е извършен геноцид върху население, което има Желязна църква на брега на Босфора. Не е извършен геноцид върху население, което има читалища и църкви. Робство може би е имало, но то е съвсем различно”, проф. Андрей Пантев.

„В този парламент за годините, в които съм бил, е имало мръсни изказвания, но това, което чух от проф. Пантев, беше умопомрачително. Българин ли си или си гагаузин? Чудя се. Това е човек, който когато се откри парламентът претендираше за морал. Представяте ли си колко сме прави в това, което правим с това предложение, което внасяме. Има спор по въпроса имало ли е геноцид в България тези 600 години”, Павел Шопов.

9 март 2011 г., Народно събрание
София, България

 

Новата потребителска платформа на мтел …
Wednesday, 26 January 2011
“Моля да ни извините! Услугата е временно недостъпна. Екипът на М-Тел прави всичко възможно за възстановяването й. Благодарим Ви за разбирането! ”

Опитайте се да правите каквото и да е в персоналния си профил! Честито и отново наздраве.

 

Вицове за подслушване
Wednesday, 12 January 2011

– Двама непознати са настанени заедно в хотел и единият непрекъснато разказва политически вицове. Другият го предупредил, че може би ги подслушват, но оня не престанал. Тогава човекът се доближил до контакта на стената и пошушнал: “Две кафета за 214-а стая, моля.” И не щеш ли – след малко на вратата се почукало и камериерката влязла с две кафета. Разказвачът на вицове пребледнял и тутакси си легнал. На сутринта другият се събудил, разказвача го нямало, а на масичката до леглото имало бележка: “Вас засега няма да ви арестуваме, защото на майор Петров много му хареса номерът с кафетата”.

– Обажда се министър Цветан Цветанов на жена си по телефона. И още преди да започне разговорът, се чува: “Биип. Заради ограничения бюджет на МВР в момента вашият разговор не се подслушва. Моля, обадете се по-късно. Вашият разговор е важен за нас!”

– МВР смята да навлезе и на пазара на Импулсните телефони, с новата услуга: “Слушай министър по твой избор”. Всички постъпления са за бюджета на МВР.

– “Ало, МВР ли е?”
– “Да, кажете.”
– “Обаждам се да ми проверите СРС-то да кажете колко кила домати искаше да купя жена ми, че забравих.