blizoo до теб

Това не е рекламно съобщение, а заглавието не е слоган на кампания – това е отношението ми към новия ми доставчик на интернет, телефонни и телевизионни услуги. От 10 години съм клиент на Евротур Сат ТВ, които след това станаха Кейбъл тел, а те от своя страна blizoo. Объркахте ли се?! Аз, да!

Нямам много оплаквания от услугите на операторите с различно име, дори по-скоро бих казал, че на фона на приятели, които през ден са ми се оплаквали от “кабелна повреда”, паднало дърво, паднал нет или преебан трафик, наистина имам сигурност на връзката и що годе прилично 24/7 обслужване и така.. до 9.08.2010 г. Реших да преподпиша договора си, защото за по-малко пари можех да получавам по-качествени услуги. Така ми обясниха след като детайлно разпитах и отидох в офиса, за да подпиша.

Грешка номер 1 – никога не плащайте предварително услугата, която не сте използвали.
Грешка номер 2 – не пътувайте, ако оператора не ви е включил и не сте сигурни, че всичко работи.
Грешка номер 3 – каквото и да правите с оператора, изисквайте да ви обяснява последиците от всичките му действия преди да ги извърши.

Сега да обясня защо. След като смених плана си, заредих се на някаква опашка за техници и се оказа, че при подписан на 9.08.2010 г. договор, най-удобна дата за идването им е 23.08 аз спокойно се приготвих да заминавам за море. На 15.08 в неделя обаче, си дооправях разни файлове и усетих, че връзката много често пада и реших да попитам по телефона има ли проблеми. Оказа се, че има административен проблем и оператора каза, че ще го оправи. Помоли ме да затворя и да изчакам да ми звънне. След час звъннах, а междувременно връзката ми спря и бях напълно офлайн. Оказа се, че оправяйки административния проблем, системата е отишла в някакъв счетоводен панел и се налагало потвърждение, което ставало в работни дни, в работно време?! Та, на 15.08 в 18 ч. се оказах без интернет, а заминавах много рано на другата сутрин. Прибрах се точно след седмица, отново неделя, но рано сутринта. Отново нямах интернет и звъннах да попитам какво е станало със счетоводството, системата и моята връзка.. Нищо!
Имал съм оплакване, системата чакала да пиша мейл или да го подам в офиса им, а в понеделник можели да пратят техници. Успокоих ги, че техници така или иначе ще идват, за да ми слагат новите услуги – подарък рутер за безжичен нет, цифров приемник и некви кабелни екстри из дома ми (все пак след ремонт, да сложат кабелите си в ред!).

В понеделник сутринта чаках майсторите от 9:30 почти до обяд, та те дойдоха в 11:30 ч. и работиха около час, като ме успокоиха, че може би договорът “като е за нова услуга ми е изключена старата и да не се кахъря, щото новата е по-качествена”!!! Влезнаха ми в положението и ми казаха да се оплача от администрацията.

Така вече имам двойно по-бърз интернет, изцяло нова кабелна инфраструктура и нов срок за плащане – обезщетиха ме с безплатно ползване от 9.08 до 22.08 – т.е. 13 дни! Така от клиентска гледна точка би трябвало да съм напълно задоволен, но от потребителска – след повече от 1о дни без услуга, която съм предплатил (излиза ми в ePay на 1 число), след затруднена комуникация с техен служител, който ме подведе и след липса на съдействие за близо 24 часа (от неделя сутрин до понеделник на обяд) все пак съм длъжен да дам обратна връзка, че времето за реакция им е слабото място!!!

Дано blizoo да подобрят обслужването, за да не мина пак само на кабелна като през 90-те…