Мобилтел

След всяко посещение в Бизнес център на “любимия оператор” ме напушва мнооооого енергия, която имам нужда да изразходя. Историята е част от нещо, за което вече писах в Капитал – коментар #5 под статията.
Та, фирмата ми има да си взима едни пари от Мобилтееел. За тях разбираме след приключване на счетоводната година 2006, тъй като след направени плащания по депозит (за допълнителен кредит в роуминг) парите не се отчисляват от сметките…. Ама кой да мисли?!? Счетито слага едни пари в параграф депозити и приема, че аз знам за какво става дума. Аз разбирам през април 2007 г., че Мобилтел няма намерение да ми върне тези пари, освен ако МОЛ-а на моята фирма (демек работодателя) не им отиде на крака да си поиска парите с нарочна “Молба” или аз не го заведа при нотариус за пълномощно, за да си свърша работата (имаме генерален пълномощник, но за “нуждите” на Мобилтел това не отговаря – не може! Трябва с пълномощно за пред оператора…..).
След няколко 10-минутни разговора с оператори и ръководители на смяна на *88 все пак получих варианти на решение на въпроса, които донякъде ме удовлетвориха –
1. Пускаме на нашия шеф *88 и той си иска парите гласово?!?;
2. Подписва ми “Молба” до Мобилтел да ни ги върнат.

Решихме да се спрем на втория, учтиво предложен от оператора вариант, след което се озовах в офиса на Радисън. Там изслушах отново тирада за правилата на компанията и задълженията ми, които успях да прекъсна. Имаше опашка и след като споделих силната си фрустрация, че съм корпоративен клиент, в момента ми тече работното време, а офиса ми е в бизнес парка ме обслужиха светкавично.
След няколко седмици, когато получих и подпис на “Молбата” ни, в която съвсем надлежно си попълнихме едва ли не цялата фирмена информация бях готов за втора серия.

След дългите отпуски едва днес стигнах отново до бизнес център на Мобилтел и с подготвения молителен акт и въоръжен с цялото си търпение отидох на гишето. Няма да казвам, че отново започна тирада от двама служители, номера с работното време и бизнес парка от моя страна отново мина, но след обвинение, че не си чета договорите и правата, обясних, че имам цялата нужна информация за процедурата, получена след скандали на *88 и не се налага да бъда поучаван, а обслужен бързо и ефективно.
Служителката, която ме обслужваше се окопити и в крайна сметка дори ми направи добро впечатление. Искам да кажа, че служителката от офиса на Мтел на бул. Скобелев, малко преди Руски паметник, идващи от посока Петте кьошета, беше адски мила и отзивчива и дори ме посъветва как да действам в подобни случаи. За съжаление тя е изключение в компанията, тъй като не помня друг път да съм получавал подобно обслужване.

Май трябва да въведа символни означения за по-дългите постове, за да не разочаровам много читателя. Засега сме с Мобилтел. Когато позволят преоносимостта на номерата всички истории за обслужването, може би ще натежат при избора на нов оператор (от останалите два).
Дерзая!