Ботаническата градина в Балчик – Войната за кактусите

По информация от мейл-групи и от блога на Симион Патеев в момента багери/трактори навлизат в предоставените на Министерството на културата в четвъртък от Министерски съвет, Ботанически градини в Балчик.

Ето и мнението на Министерството.
Ето и писмо на Директора на Институт “Двореца”, Тошко Гяуров до проф. Биолчев.

Първо щях да слагам поста в категория Образование, но според мен това си е махленска свада, с елементи на панаирджийство и състезание кой вика по-силно и го слагам в “злободневно”. И двете страни имат грешки, но вместо да ги поправят по пътя на диалога те търсят евтини медийни ефекти.
Вероятно професор Биолчев си представя, че по този начин ще успее да нахъси малките университети, на 1 октомври те като СУ да не започнат учебната година, което явно очаква да е неговата “лебедова песен”. Министър Данаилов пък, може би се е обидил на Ректора, за “непристойното му поведение” и сега си го връща тъпкано с административни прийоми от най-висше чиновническо ниво.
Нямам думи!

Засега…

Ъпдейт: Информация за публикациите от началото на скандала – Фокус.

Ъпдейт 2: Публикувано е отворено писмо до Ректора на СУ на студент от Биологическия факултет по случая с Градинит. На мен ми става все по-интересно 😉