Чистота, есен 2008

Както всеки път и тази година реших да почистя стаята, документите, проектите, бюрата – направо все едно бъркаш някъде в себе си. След няколкоседмично отлагане, най-накрая станах, обърнах всичко и седнах в средата на хаоса, за да подреждам. Отне ми около 10 часа. Всички документи, папки, папчици, бележки, бележчици и всичко останало.
Направих няколко нововъведения – създадох си хартиена папка за лично счетоводство, сложих всички документи на всички мои юридически лица на едно място и формирах няколко папки за проекти – изтекли, подадени и текущи.
Сега се чувствам страхотно, защото поне в следващите дни всичко ще е подредено и прибрано. Останаха ми документи за около една папка, които не можах да подредя, настоящите ми проекти… За тях ще трябва да си купя нов класьор (днес ги употребих всичките) и да намеря начин да ги групирам.
Мога да споделя и извода си от днешния ден – никога не си мислете, че спестените 5 минути днес, няма да се превърнат в 100х5 след половин година. Е, след почти година аз си загубих 10 часа, за да започна “на подредено”.
Последно, много се киха от прахта по хартията 🙁 ….

P.S. Следваща цел, много по-големия хаос в компютъра. За там ще ми трябват, може би дни… Не знам, но ще опитам.