Service Pack 3 на Win XP и интернет връзката

Използвам два компютъра вкъщи. Единия с XP, другия с Vista. Двата са в мрежа, за да използвам wifi-рутер и да имам интернет във всички стаи.
Във вторник (30.09) Microsoft пусна своя трети service pack за Windows XP, който очаквахме дълго време. Резултатът за мен беше, че на XP-то му се промениха всякакви мрежови настройки и той не можеше да влиза във виртуалната ми мрежа, за да има достъп до интернет. Не бях информиран предварително за това, както и не ми каза, че предстои да се сменят различни настройки след инсталацията.
Помня, че четох как в Щатите са имали проблем на няколко пъти с този пакет и затова се забавиха с пускането му близо 6 месеца, но явно нещата са си останали такива.
Ако пуснете търсене в гугъл с текст service pack 3 win xp problems ще получите над 19 милиона резултата от форуми, блогове и други страници…
Опитах се да си върна настройките на мрежата на компютъра, но не става, успях да намеря и да се включа в wifi-мрежата, но нямам изходяща връзка с Интернет – дава ми DNS-error. Когато се опитах да се включа към страницата за настройки на адаптера се оказа, че компютърът, който е действал като Gateway (този с XP-то), вече няма достъп до мрежата…
Ще спестя всички изрази, които употребих… Просто не използвайте този пакет, докато не се убедите, че има решение на проблема. Аз имам временно решение, след като деинсталирах Service Pack 3….
Засега толкова по темата!