PR-ите отвръщат на “удаRA”

Измина известно време и PR-ите се събраха да празнуват създаването на Етичен кодекс. Не знам кой поред е, но както е по PR-ски, щом има проблем започваме позитивно и доказваме, че проблем няма. Демек, те си създават кодекс и от утре вече “сива”, черна или никаква друга окраска не може да има техния бизнес.
Пак по техен стандарт, обикновено те съветват, когато има проблем, човека с проблем да си направи етичен кодекс. Е, би било доста по-интересно ако бяха поискали президента да направи етичен кодекс на Президентите. Ха-ха.
Всъщност темата предизвиква интереса ми, точно защото тази гилдия формира посланията – на политици, компании, гражданско общество, след това четем/гледаме новини и си създаваме представи. По такъв начин мнозинството български граждани остават в неведение по редица въпроси, а информационния поток е достатъчен, за да запълни дневните новинарски емисии.
На всички ни е ясно, че няма политик, който би могъл да вирее в неприятелска медийна среда. Също така е доказано, че всяко едно престъпление или си намира достатъчно добри майстори, които да го прикрият или жертва, която да намали напрежението.
В този конкретен случай жертвите са две – едната е президента, а другата гилдията. Те и двете – ако ги приемаме като институции са в силен конфликт на интереси – PR-ите, защото работата им е да доказват, че ако няма осъден по разследванията и бъдещите дела за пътния фонд, то виновни няма, а Президента, защото е приемал дарения от физически лица, чиито компании използват политически чадър при доказване на измами за милиони евро.
Освен да седнат Президента и PR-ите на една маса и да помислят заедно кой би бил удобната жертва 😉
Явно ще следя темата.