Мобилните оператори в България и техните майки ..

Цените на разговорите по мобилни телефони между различните национални мрежи в България е най-високата сред страните от ЕС. Европейската комисия изпрати на Българската Комисия за регулиране на съобщенията писмо, в което изказва очакванията си за незабавни и несимволични мерки към операторите по отношение на тези цени.
Дано отново да не се получи ситуация, в която КРС “иска” от операторите да свалят цените, а те все намират предтекст да не го направят, а когато ги задължи и започне да глобява да се окаже, че са сбъркани законови процедури! Цената в България е 15,09 евроцента на минута, при средна за ЕС цена от 8,7… Оказва се, че сме с далеч по-висок стандарт от други страни като Дания, Белгия или дори Унгария?!
Писна ми да плащам такива суми за телефон – дори в момента, когато съм в корпоративна група и имам по 1000 безплатни минути на месец, аз не мога да сваля сметката си под някакъв нормален стандарт за ползване (имам предвид ЕС), защото 20-25 евро сметка за мобилни комуникации (без интернет и видео разговори) е направо разгул на фона на информацията ми за цените в UK, Холандия или Германия.
Винаги съм готов да стачкувам по темата.