Ватман vs. Батман

Столична община отговаря подигравателно на клипа на БСП, който е направен преди конгреса им. В клипа Стефан Данаилов (Майор Деянов от “На всеки километър” и настоящ културен министър) скача в трамвай каран от Сергей Станишев. Няма да доразказвам, ето клипа.
Днес Столична община публикува официално съобщение – тук.

Копирам съдържанието му, защото току виж изчезнало под натиск на Общинския съвет, а е пример за неправомерно използване на институцията – Община за политически цели.
Във връзка с получени сигнали от обезпокоени граждани, че неквалифицирани водачи управляват трамваи Столична община апелира софиянци да запазят спокойствие. Гарантираме, че в градския транспорт няма опасност пътниците да попаднат в трамваи, управлявани от неподготвен водач като Сергей Станишев. Ватманите в градския транспорт са квалифицирани, преминали са 3- месечен курс на обучение и всички те имат положен изпит и свидетелство за управление. Още преди курса кандидат-водачите полагат психо-тест и представят медицинско свидетелство за здравословно състояние.
Столична община призовава гражданите при слизане и качване от превозните средства да използват спирките на градския транспорт. Предупреждаваме, че предложеният в клипа на БСП начин е опасен и крие рискове за тяхното здраве. Напомняме на гражданите, че комунистическите идеи не са превозен документ и столичният електротранспорт разполага с модерна работеща тикет- система.
По повод получените сигнали Столична община изпрати запитване до КАТ дали лицето Сергей Димитриевич Станишев разполага с документ за управление на трамвайна мотриса.