Целодневно и вече във всички емисии се говори за кризата. Говори се толкова много, че направо заживяваме в нея.

 • Говори се, че до няколко дни ще фалират две от големите банки в България…
 • Говори се, че цените се вдигат, петрола пада, но долара се вдига, вдигат се цените на внесените от Азия стоки…
 • Говори се, че икономиката ни буксува…
 • Говори се, че увеличението на пенсиите ще е несимволично – чух нещо от рода – между 250 и 750 лв., ама през април 2009 г. Това при каква цена на долара и еврото?

Абе говори се яко.

Някой да е чул нещо за кризата?

5 Thoughts to “Фалити на банки в България ?!?”

 1. Веселин

  Дай източник, щото честно казано не бях чувал, че има проблем с конкретна банка от слуховете за ПИБ преди няколко месеца насам. А имам познати в тия среди.

 2. Няма източник. “Хората говорят”!!! Затова съм толкова ироничен.
  Ротшилдови са фалирали цели икономически системи само с отиването до борсата и реакциите си…

 3. Fox

  Иронията в гласа ти съответства на положението у нас. От седмица се вихрят тези слухове – по-тъпото е, че нищо вярно няма в тях. Ако някой вижда предпазливостта на банките у нас, то това е просто отражение на световната финансова криза. И е напълно в реда на нещата. Колкото до ПИБ – продължават да са с една крачка напред на пазара – върнаха си клиентите, да не кажа, че и натрупаха доста с добри депозитни предложения.
  Така че – можете да спите спокойно. Банките в БГ са добре. Колкото до другите кризисни моменти – нека изчакаме до март и ще видим кое от тези неща ще се окаже вярно.

 4. Генчо

  Хахахаха!
  “Говори се, че до няколко дни ще фалират две от големите банки в България…
  Някой да е чул нещо за кризата?”

  Чул недочул. Колкото проблеми и да имат Уникредит в Италия и ОТП в унгария – тихните щерки тук са най-силните на пазара – не могат да фалират – дори и майките им да фалират – те тук се имат собствен капитал, големи депозетни бази и големи печалби. Вземи се образовай малко преди да пишеш!

 5. Да, говореше се и още по-лошо, говореше се основно в медиите. От неспециалисти… Целта на този блог е да обяснявам на себе си и на останалите нещата, както ги разбирам. Не разбирам от световни финанси, но разбирам тенденциите. Не ми харесва медиите да създават нагласи, още повече, когато това е безпочвено.
  Сбогом и благодаря за рибата!

Leave a Comment